Inred ditt hem med tapeter och antikviteter

Vi lever i en tid där klimatförändringarna blir allt tydligare och människor vill minska sitt avtryck på planeten. Samtidigt har många fått upp ögonen för hur vackra och hållbart designade äldre möbler och prydnadssaker är, till skillnad från många produkter som idag framställs för att ha begränsad hållbarhet. Genom att inreda din bostad med antikviteter kan du skapa ett personligt hem med hög mysfaktor samtidigt som du minskar ditt personliga koldioxidavtryck.

För att skapa en genomtänkt inredning behövs det också tidsenliga och matchande tapeter. Hos Familjetapeter hittar du många vackra kollektioner som passar bra ihop med äldre föremål, som tapeter från William Morris och Engblad & Co.

Hitta fina antikviteter

Det finns många sätt att hitta antikviteter att pryda ditt hem med. Du kan köpa dem på nätet eller via annonser i tidningar. I större städer anordnas också auktioner där du har möjlighet att fynda nya inredningsdetaljer. Genom att lära dig mer om antikviteter kan du också känna dig säker på att det du köper har ett högt värde. Din inredning kan med tiden också visa sig vara en god investering om du väljer att sälja en del av din samling för att göra plats för nya saker.

När du är ute och reser på semestern är det ett bra tillfälle att loppisfynda i lador och bodar. I lokaltidningen på orten kan du läsa om var loppisarna hålls i området och vid vilka tider. Genom att vara väl förberedd kan du planera in flera besök på olika loppisar på vägen och maximera dina fynd. En stil som många idag vill inreda med och som passar bra med ovan nämnda tapeter från Familjetapeter är Art Nouveau som också kallas för jugend. Motiven med slingrande blommor och växtrankor går enkelt att matcha på väggen för att åstadkomma ett harmoniskt hem.