Fynda antikviteter till hemmet

Att inreda med olika antikviteter kan göra ditt hem väldigt personligt. Att blanda antikviteter med möbler från stora kedjor som IKEA kan bli en perfekt kombination. Du kan exempelvis matcha fina antika föremål med soffan. Välj ut en klädsel för Kivik till din IKEA Kivik-soffa och lyft inredningen till nya höjder. Att använda klädseln till Kivik för att förnya hemmet är perfekt och mycket billigare än att köpa en ny soffa. Klädseln är tillverkad i formstarka tyger och väldigt prisvärda. Genom en klädsel kan du ge uttryck för din kreativitet och skapande på ett väldigt resursvänligt och billigt sätt.

Köp antikviteter som talar till ditt hjärta

När du ska förgylla hemmet med något antikt föremål är det viktigt att det går ihop med den inredning som redan finns. Så innan du slår till är det bra att tänka igenom var du ska ställa ditt antika föremål. Det viktigaste när du ska köpa antika föremål är att följa ditt hjärta och magkänslan. Köp bara saker som du faktiskt gillar och tycker om. Tänk inte i första hand på att köpa föremål som kan öka i värde. Det är bättre att föremålen skänker dig glädje och blir en fin detalj i ditt hem.

Tips för att fynda antika föremål

Om du tycker om att gå på olika antikmässor och loppisar för att hitta nya fina föremål finns det några bra saker att tänka på för att du ska lyckas hitta riktigt bra fynd. Om du ska på en stor mässa kan det vara en fördel att redan på förhand veta vad du är ute efter. Du kanske är på jakt efter en kruka eller en vas. Du kan även utgå efter ett specifikt tema. Det är väldigt lätt att det blir ostrukturerat och du blir trött när du är på mässan. Då är risken stor att du missar det där stora fynden. Att besöka en mässa på den sista dagen kan ha sina fördelar. Sista dagen är det vanligt att handlare sänker priset på saker som de inte vill ha i lager eller släpa med sig tillbaka.

Om du ska gå på någon loppis är det bra att ha som strategi att släppa på hämningarna och köpa direkt du ser något som tilltalar dig. Det kan gå snabbt på loppisar och helt plötsligt har någon annan tagit det du vill ha. På loppisar kan det vara lönsamt att ta med dig en lupp och verkligen studera stämplar och märkningar. Du kan även lättare se om föremål har sprickor eller några andra skador.