Loppisfynda

När sommaren gör sitt intåg är det många som börjar planera sina resor ut bland landets alla loppisar. Förutom att hitta just de där föremålen man behöver till sitt hem vill många även göra spektakulära fynd, något som säljs för en spottstyver men visar sig vara värd det tiodubbla när man kommer hem. Det är inte fel att handla med plånboken och det kan även vara ett roligt nöje att vara en loppis-detektiv och leta igenom loppislador och bodar i sommar-Sverige. Det viktigaste är att man inte glömmer att ha roligt när man gör det och även att försöka läsa på lite om olika tidsepoker när det kommer till antikviteter.

Nybörjaren på loppis

Betalar man större summor för objekt man hittat på en loppis är det ett bra råd att dubbelkolla att antikviteten verkligen har det värdet som sägs. Är det frågan om en mindre summa pengar kan man handla med hjärtat, om man nu ändå gillar exempelvis en vas oavsett det rätta värdet. Men riktiga antikviteter vill man nog ändå ska ha en korrekt värdering, så Google är en bra början för att säkerställa den biten på plats. Många äldre bruksföremål man finner på loppisar kan dessutom ha bättre kvalité än nyproducerade, trots att de är slitna, så även på detta vis kan man hitta en bra ekonomi i att fynda på loppisar. Inreder man eller är i färd med att bygga ett hem, är det oslagbart ur en ekonomisk synvinkel att kombinera loppisfynd med billigt byggmaterial från exempelvis Buildor som erbjuder byggvaruhus online.

Fyndlådor

Ofta finns det fyndlådor eller högar med saker, som loppisägaren helst vill ha bort. I sådana lådor går det faktiskt att göra stora fynd även om det mesta troligen är krimskrams och man får ha en hel del tålamod medan man gräver. Bra kan vara att ha något särskilt märke man letar efter eller typ av föremål som man specialiserat sig på. Idag är det enkelt att fotografera objekt och komma tillbaka vid ett senare tillfälle då man kunnat kontrollera värdet i lugn och ro hemma. Att handla på loppisar är ren avkoppling för många, så man ska heller inte stressa med köpen utan ha en plan i huvudet på vad man letar efter.

Vart finns loppisarna

Man kan leta i lokaltidningar och på nätet finns bra sammanställda loppis-listor som även kan visa aktuella öppettider. Just att veta när något är öppet eller stängt kan vara det största dilemmat för många loppis-sugna, då man ofta måste åka en bit för att göra ett besök. Många loppisar har även bara öppet en dag i veckan och särskilda perioder på året, så det är bäst att dubbelkolla allting så gott det går innan man sitter flera timmar i bilen. Att ha en bunt med loppisar längs samma rutt, är också ett sätt att säkerställa att resan inte blir helt onödig och ökar chansen att åtminstone några håller öppet. Långt ifrån alla loppisar har kontaktuppgifter eller hemsida.