Flytta och städa antikviteter och fina saker

När det är dags att flytta är det en hel del man måste tänka på. Man ska packa, städa, eventuellt ha visningar, betala räkningar, och samtidigt ska man boka in flytt så att det passar med arbete, skola med mera. I de allra flesta fall är man rädd om de saker man har men ibland kan det vara något som är lite extra speciellt som man vill vara extra försiktig med. Har man antikviteter, arvegods eller liknande som är värt mycket pengar och har ett stort värde för ägaren kan det bli extra nervöst att flytta. Men hur ska man egentligen gå tillväga?

Packa finare saker

När det gäller packning av fina saker och antikviteter gäller det att se till att man är noggrann. Det är inte bara att kasta ner sakerna i kartonger. Man måste ha lite koll på hur man ska stuva och skydda sakerna. Silkespapper och bubbelplast skyddar bra men även tidningspapper kan fungera. När det gäller sköra saker är det bra att packa dem i en liten kartong, som sedan läggs i en större. Annars är risken stor att sakerna går sönder av det tryck som blir i den stora kartongen. Att packa flera små kartonger i en större gör att man inte behöver gå lika många gånger när man bär ut sakerna till en flyttbil. Dessutom ligger packningen på ett mer stabilt sätt och risken att något ska skaka sönder minimeras.

Ha koll på städningen

I samband med en flytt ska det städas en hel del. Alla saker och möbler ska göras rent och dessutom ska den gamla bostaden städas extra noga. Det kan ofta vara mycket att hålla koll på och tiden kan vara knapp. Att anlita flyttstädning i Gävle kan vara ett bra alternativ. På så sätt slipper man oroa sig för att behöva städa, för att en ny boende ska kunna klaga på städningen och mycket annat.

Att flytta antikviteter

Det där med att flytta stora eller antika möbler är inte alltid så lätt som man kan tro. Speciellt inte om de ska bäras i trappor eller om man måste gå långa sträckor med dem. Det är lätt hänt att man tappar greppet och många gånger går sakerna sönder. Det är mycket retfullt. För att minska risken för att man ska råka ha sönder något i flytten kan det vara klokt att överlämna bärande, transport och annat till proffs. En seriös flyttfirma ser också till att vara försäkrad. Det betyder att om en sak skulle skadas under flytten, så kan den person som anlitat företaget få ersättning. En antikvitet kan vara svår att ersätta och det gäller därför verkligen att flyttföretaget vet vad de gör under flytten.